Tudi v šolskem letu 2023/2024 organiziramo tekmovanje v računalniškem mišljenju ACM Bober. Šolsko tekmovanje bo potekalo od 6. do 17. novembra 2023, državno tekmovanje bo 13. 1. 2024 na UM FERI v Mariboru.

Tudi letos je tekmovanje uradno razdeljeno v 2 podtekmovanja:

  • tekmovanje ACM Bober — Bobrček (2.-5. razred OŠ),
  • selekcijsko tekmovanje ACM Bober — Mladi bober (6.-9. razred OŠ)

Razpisi so na voljo na spletni strani https://tekmovanja.acm.si/?q=node/693 .

Letos smo pripravili tudi primer soglasja za udeležbo na šolskem tekmovanju. Najdete ga na naslednjem naslovu: https://tekmovanja.acm.si/sites/tekmovanja.acm.si/files/storage/primer_soglasja.docx

Vaje za tekmovanje

Na spletni strani http://tekmovanja.acm.si/bober/naloge-rešitve smo objavili knjižice z nalogami, rešitvami in razlago računalniškega ozadja posamezne naloge.

Učenci od 2. do 5. razreda tekmujejo na papir. Tekmovalne pole iz preteklih let (v ločenem dokumentu so priložene tudi rešitve) lahko najdete tukaj: http://tekmovanja.acm.si/bober/naloge-rešitve.

Za vajo lahko rešujete tudi pretekla tekmovanja v tekmovalnem sistemu. Najdete jih na naslovu: https://bober.acm.si/simple/competition/. Tam med tekmovanji za goste izberete tekmovanje in kliknete na tekmuj. Sistem vam bo ob koncu reševanja nalog podal tudi povratno informacijo o pravilnosti reševanja nalog.

Potek tekmovanja

Tekmovanje ACM Bober – Bobrček za učence od 2. do 5. razreda osnovne šole bo tako kot v preteklih letih potekalo na papirju. Učenci se prijavijo na tekmovanje pri razrednikih.

Tekmovanji ACM Bober – Mladi bober in ACM Bober – Izkušeni bober bosta potekali na računalnikih. Tekmovalni sistem bo v dneh tekmovanja odprt od 7.00 do 18.00. Tekmovalci bodo imeli za reševanje tekmovalnih nalog na voljo 40 minut. Učenci se prijavijo na tekmovanje pri Branku Dragarju.

Najboljši tekmovalci se uvrstijo na državno tekmovanje.

Do 29. 11. 2023 bo čas za ugovore. Rezultati tekmovanj bodo znani najkasneje 1. decembra 2023. Do takrat so vsi rezultati neuradni. Z rezultati bodo znane tudi meje za uvrstitev na državno tekmovanje.