V sredo, 21. 6. 2023, smo se učenci 6., 7., in 8. razreda in spremljevalci odpravili na zaključno ekskurzijo na Gorenjsko. Polni pričakovanj smo se zbrali pred šolo, si vzeli šolsko malico in se z avtobusom odpravili na pot.

Pot nas je vodila skozi Tuhinjsko dolino do Gorenjske. Naš prvi postanek je bil ogled Nordijskega centra Planica. Ogledali smo si osrednji objekt za smučarske teke, se povzpeli do razgledne ploščadi, se ohladili v notranjosti tekaških prog pri prijetnih -2° C in se z sedežnico odpeljali na vrh letalnice bratov Gorišek. Pogled v dolino nas je pustil odprtih ust.

Pot nas je vodila do naravnega rezervata Zelenci. Zelenci se nahajajo v občini Kranjska Gora in so talni izvir, ki si ga je utrla Sava Dolinka. Zdaj vsaj vemo kjer izvira Sava Dolinka.

Dan je bil zares vroč, kar se za prvi poletni dan tudi spodobi. Zato smo vsi komaj čakali, da se zapeljemo do jezera Jasna v Krajnski Gori. Najbolj pogumni so se okopali v jezeru, drugi pa smo se hladili v senci in uživali v razgledu na čudovite Julijske Alpe.

Dan smo zaključili prijetno utrujeni in se počasi odpravili proti domu.