Ne moremo verjeti, da smo že tam. Kje pa? Pri koncu šole v naravi. Na tej epski avanturi smo doživeli toliko čudovitih stvari, da jih ne moremo vseh opisati. Želimo si, da bi še lahko ostali, čeprav po tihem že sanjamo o domači postelji.

Danes smo že navsezgodaj ukrotili medvedka in podgano. Ne, nismo se nenadoma spremenili v živalske trenerje, ampak smo samo vadili svojo pozornost in potrpljenje. In kaj je bil naš nagradni obed za to veličastno doseženo misijo? Zajtrk, ki je bil tako slasten, da so se naše brbončice pri njem kar utrudile od veselja. Po pregledu sob, ki so v večini vsak dan bolj urejene in postelje že skoraj nimajo več gub (komaj čakamo, da starši vidite naše novopečene spretnosti v urejanju prostora), smo se odpravili na obalo, kjer smo raziskovali pas bibavice. Presenečeni bi bili, kaj vse smo našli. Dan pa seveda ni minil brez plavanja, plavanja in plavanja. Plavali smo kot žabe, ki so se odločile, da bodo postale profesionalne plavalke. Naši prsti, roke, noge in celo dihanje so se prelevili v vodne mojstre. Mogoče bomo celo plavali v sanjah, ko se bomo utrudili od dnevnih plavalnih podvigov. Kdo ve? Danes smo izvedeli tudi, kako so na svet prišli prvi organizmi in kako je svet sploh nastal. Med prostim časom smo odkrili novo igralo, ki smo ga seveda mogli takoj preizkusiti. Zvečer, po večerji, pa so sledili talenti. Maša nas je očarala s svojo plesno točko, Lučka in Vesna sta zapeli tako čudovito, da so se poslušalcem orosile oči in Lana je izvajala akrobacije, da so nam padle čeljusti. Skratka, bili smo zvezde večera! Sledil je še skupni ples, da slučajno ne bi šli spat s preveč energije.

Zdaj pa je čas, da zavihamo rokave, spakiramo še zadnje stvari in se pripravimo na odhod. Vendar nas čaka grenko-sladko presenečenje – zajtrk s kupom potovalk. A veselimo se tudi tega, ker pomeni, da smo preživeli nepozabno doživetje in se bomo kmalu objeli s svojimi domačimi.

Se vidimo jutri!
Petošolci z učiteljicama