Pa smo zaključili še en adrenalinski dan naše super šole v naravi Zjutraj smo šokirali jutranjo lenobo z epsko telovadbo, ki je dala nov pomen besedi “prebuditi se”. In veste kaj? Naš zajtrk je bil po tej aktivnosti še bolj slasten kot običajno. Po preživetem maratonu telovadbe smo se vrnili v naše sobe, ki so sijale od urejenosti (da, spoštovani starši, sami vzdržujemo red v svojih sobah in smo pravi mojstri pri tem! 😎) je sledila delavnica, kjer smo se med seboj malo bolje spoznali. Le kdo je zakopal bonbone, ker mu niso bili dobri, kdo je s kolesom padel v pastirja in kdo ve, kako smo prišli na planet? Takšne in drugačne skrivnosti so prišle na plan, pa vendar vam še ne bomo vsega izdali. Poleg vseh teh skrivnosti pa smo ugotavljali tudi, kakšno moč imajo naše besede. Spoznali smo, da besede in dejanja bolijo in da se dolgo časa v srcu obdržijo. Zato bomo mi s svojimi besedami in dejanji poskušali narediti svet malce lepši.

In kaj sledi po vsem tem raziskovanju? Seveda – akcija v bazenu, kjer smo plavali, plavali, malce vmes počivali in spet plavali. Po kosilu pa bazen zamenjali za morje, zamahe z rokami pa zamahe z vesli, saj smo se s supi odrinili z obale. Malce smo veslali, nekajkrat pa smo morali preizkusiti, kakšna je voda (se pravi, da smo s supa čmoknili v vodo). Potem pa smo postali pravi raziskovalci, saj smo se podali na iskanje zaklada. Razdeljeni v dve ekipi, smo se podali na lov. Bilo je napeto, adrenalinsko in še več kot to – na koncu smo bili tako izenačeni, da smo vsi prejeli sladko nagrado! To je dokazalo, da sodelovanje in timsko delo resnično prinašata uspeh. Skupaj smo močnejši!

In potem je napočil trenutek, ki smo ga vsi nestrpno pričakovali – večerja in naša zaslužena poslastica: sladoled! Nič ne bi ustavilo naše odprave v Ankaran, samo da bi se izognili neprijetnosti, da bi ostali brez njega … Hm, dolga zgodba, ampak vredna vsakega zamaha jezika!

Upamo, da bomo danes lahko zaspali od vsega lepega, kar smo doživeli in od vsega vznemirjenja, kaj nas čaka jutri, ko vam bomo mahali iz drugega slovenskega obmorskega mesta. Katero mesto? Vse bo razkrito jutri! 😊

Se beremo.

Petošolci z učiteljicama