Naša šola že vrsto let sodeluje v projektu razdeljevanja sadja in zelenjave v osnovnih šolah. Zdrav način prehranjevanja promoviramo tudi tako, da s sadnim dnevom obeležimo svetovni dan hrane, ki je vsako leto 16.10., letos pod geslom »gojimo, hranimo, ohranjajmo skupaj«.

Sodelovali so vsi razredi z vsebinami na temo sadje in zelenjava. V prvem razredu smo sadje vključili v pouk matematike, slovenščine, glasbene umetnosti in spoznavanja okolja. Učenci so od doma prinesli domača jabolka, ugotovili smo, da jih je vsaj osem različnih, starih sort. Prijazna gospa kuharica nam jih je spekla in vsa do zadnjega smo pojedli ob sadni malici (melona, korenček, jabolko, paprika). Malo za šalo in malo za res smo reševali sadni kviz, naučili smo se pesmico Jabolko rdeče hej, da pa pesmice ne bi samo deklamirali, smo jo še uglasbili in ugotovili, da znamo to pesmico tako zapeti samo mi na celem svetu. Rešili smo še nekaj delovnih listov, sadje in zelenjavo narisali v zvezek in pouka je bilo kar naenkrat konec.

Ugotovili smo, kakšno srečo imamo, da živimo v deželi, kjer nas jesen vsako leto tako bogato obdari z najrazličnejšimi slastnimi, zdravimi plodovi.

1.r OŠ Antona Bezenška Frankolovo