DOBRA VOLJA JE NAJBOLJA – SPLOH KO GREMO PEŠ V ŠOLO

 Spoštovani starši in učenci.

GREMO PEŠ! je slogan letošnje izvedbe Evropskega tedna mobilnosti. Nagovarjajo nas:

»Hoja nas sicer resda premika od točke A do B, a hkrati poskrbi tudi za vsaj minimalno raven fizične aktivnosti. Na krajših razdaljah je hoja najučinkovitejši in časovno zelo konkurenčen prometni način. Je drugi najpogostejši način premikanja v slovenskih naseljih, saj je primerna za krajše razdalje (do 2 km), kar je tudi približna dolžina pri nas opravljenih vsakokratnih poti. Zaradi vsega tega bomo v septembru slavili hojo. Pridružite se nam!«

Tudi na naši šoli bomo učence, učitelje in starše spodbudili, da lahko gremo v šolo ali na delo tudi peš ali s kolesom.

Tako bomo 16. 9. 2019 aktivirali PEŠAVTOBUS – z vseh naših šolskih okolišev bomo prišli v šolo peš. Zbor bo na točkah:

  1. Rove – začetek in zbor v vasi pri križu ob 7.00; pot bo vodila preko Kuretnice, kjer se ok. 7.30 lahko priključite ostali učenci, nadaljujejo ob potoku do Loke (ok. 7.50 priključitev učencev), prihod v šolo ok. 8.00. Spremljevalci: g. I. Špeglič, v Loki ga. L. Žnidar.
  2. Lindek – začetek in zbor na ovinku pri razcepu za Grad ob 7.00; pot bo vodila preko Gojke; na poti se lahko priključite tudi ostali učenci, prihod v šolo ob 8.00. Spremljevalci: g. B. Sušak, B. Milčinović.
  3. Lipa – začetek in zbor na avtobusni postaji v Lipi ob 7.00, pot nadaljujejo proti Dolu pod Gojko (ok. 7.20 priključitev učencev), proti šolskemu igrišču do šole. Spremljevalci: ga. T. Blazinšek, ga. M. Esih Pinter, ga. K. Mirnik.
  4. Sojek, Črešnjice – začetek in zbor na avtobusni postaji Črešnjice ob 7.00 (počaka se na učence iz Sojeka, ki štartajo ok. 6.30), pot nadaljujejo do Podgorja pod Čerinom (ok. 7.10 priključitev učencev), do Bezenškovega Bukovja (ok. 7.30 priključitev učencev), do Verpet pri mostu (ok. 7.50 priključitev), prihod v šolo ob 8.00. Spremljevalci: ga. Sergeja Podkrajšek, ga. Z. Kralj, ga. U. Ofentavšek, ga. Š. Oprčkal, ga. J. Založnik.
  5. Rakova Steza – začetek in zbor sredi vasi ob 7.20, pot nadaljujejo do Stražice in skozi naselje Frankolovo, kjer se ok. 7.40 lahko pridružijo ostali učenci. Spremljevalka: M.Šoš

Odhod domov bo po običajnem razporedu s šolskim vozilom.

Učenci, ki greste v šolo peš, bodite primerno obuti in oblečeni. Poskrbeli bomo, da bodo tega dne vaše torbe lažje. Na poti vas bodo spremljali starši, posameznih učencev (prostovoljci), in učitelji.

V primeru, da vaš otrok tega dne ne bo šel peš in potrebuje prevoz, starši sporočite to razredniku, do petka 13. 9. 2019, ker šolskih prevozov tega dne v dopoldanskem času drugače ne bomo izvajali. 

Zakon o varnosti cestnega prometa, 91. člen: Otroci smejo samostojno sodelovati v cestnem prometu šele, ko se starši, posvojitelji, skrbniki oziroma rejniki prepričajo, da so otroci sposobni razumeti nevarnosti v prometu in da so seznanjeni s prometnimi razmerami na prometnih površinah, kjer se srečujejo s cestnim prometom. Starši tako sami presodite, ali gre vaš otrok lahko v spremstvu drugih staršev in učiteljev peš v šolo.

Za varnost naših otrok bodo tega dne skrbeli tudi gasilci PGD Frankolovo.

Vabljeni tudi ostali starši, ki imate tega dne čas. Bodimo vzor našim otrokom.

Frankolovo, 12. 9. 2019

OŠ Antona Bezenška Frankolovo