V soboto, 11. 5. 2019 smo imeli športni dan – pohod na Strnadov travnik. Športni dan smo povezali z zgodovinskim dogodkom, s spominom na 2. svetovno vojno. Na pohodu so nas spremljali tudi člani Združenja borcev za vrednote NOB Vojnik – Dobrna, ki že vrsto let ravno na Strnadovem travniku obudijo spomine na dogodke vojne.

Zbor pohodnikov je bil pred šolo – učenci, učitelji, starši, krajani, člani združenja, ravnateljica šole in župan Občine Vojnik g. Branko Petre smo se v lepem sončnem vremenu, v dolgi koloni odpravili navkreber. Vztrajno smo grizli v hrib, kot nekdaj borci za svobodo. Po uri in pol hoda smo prišli na cilj. Pohodniki so prihajali z različnih koncev in presenetili so nas tudi učenci OŠ Vojnik.

Spodbudne besede predsednice združenja ga. Andreje Stopar in župana Občine Vojnik g. Branka Petreta so se nas vidno dotaknile: »Živimo v miru in to moramo ceniti«. Po kratkem kulturnem programu – nastop najmlajšega pevskega zbora pod vodstvom vzgojitelja Iztoka Migliča, glasbena točka učenca Mohorja Jevšenaka in recitaciji Taje Podgoršek in Larise Robič – smo se okrepčali z golažem.

Lep sončni dan smo izkoristili tudi za medrazredne igre.  Druženje smo sredi dneva zaključili in se zadovoljni odpravili v dolino. Vidno utrujeni smo prispeli pred šolo.

Vsekakor bomo naslednje leto pohod ponovili.

                                                           Kolektiv OŠ Antona Bezenška Frankolovo