Jakob Tojnko je marljiv učenec 4. razreda OŠ Antona Bezenška Frankolovo, ki ob skrbi za pridobivanje novih znanj neguje različne hobije tako kot mnogi vrstniki.

Njegovi veliki ljubezni sta glasba in  igranje na diatonično  harmoniko. V zadnjem času je v svoj ljubiteljski seznam dodal še igranje na klavirko. Jakobova posebnost pa je, da na glasbenem področju izkazuje pravi talent in je  izredno uspešen.

Do sedaj je prejel  zlato priznanje za 1. mesto v svoji kategoriji na Slakovem tekmovanju, zlato priznanje na diatonični in klavirski harmoniki na Avsenikovem tekmovanju in zlato priznanje za pokal občine Muta ter hkrati 1. mesto v kategoriji do 12 let. Na You Tube si lahko ogledamo dva njegova posnetka, in sicer vokal za skladbo Franca Miheliča z naslovom Ples snežink  ter vokalno-instrumentalno izvedbo skladbe Stanke Kovačič z naslovom Moje sanje, sanje najine.

Njegovi dosežki se vrstijo kot za stavo. V letu 2019 je prejel še zlato priznanje na Gran prixu v Portorožu. Pred kratkim je postal tudi državni prvak v igranju na diatonično harmoniko za pokal Cirila Demiana v Velenju.  V kategoriji do 11 let je osvojil kar 99 točk od 100 možnih.

Za vse njegove dosežke mu iskreno čestitamo. Na njegovi glasbeni poti, ki se strmo dviguje, pa mu želimo še veliko uspehov.

 

Njegovi sošolci z razredničarko ter ostali učenci in učitelji šole

20190416_202619