DOBRA VOLJA JE NAJBOLJA – SPLOH KO GREMO PEŠ V ŠOLO

Spoštovani starši in učenci.

V tednu Evropskega tedna mobilnosti 2018 bomo tudi na naši šoli učence, učitelje in starše spodbudili, da lahko gremo v šolo ali na delo tudi peš ali s kolesom.

Tako bomo 17. 9. 2018 aktivirali PEŠBUS – z vseh naših šolskih okolišev bomo prišli v šolo peš. Zbor bo na točkah:

Rove – začetek in zbor v vasi pri križu ob 7.00; pot bo vodila preko Kuretnice, kjer se ok. 7.30 lahko priključite ostali učenci, nadaljujejo ob potoku do Loke (ok. 7.50 priključitev učencev), prihod v šolo ok. 8.00.

Lindek – začetek in zbor na ovinku pri razcepu za Grad ob 7.00; pot bo vodila preko Gojke; na poti se lahko priključite tudi ostali učenci, prihod v šolo ob 8.00.

Lipa – začetek in zbor na avtobusni postaji v Lipi ob 7.00, pot nadaljujejo proti Dolu pod Gojko (ok. 7.20 priključitev učencev), proti šolskemu igrišču do šole.

Črešnjice – začetek in zbor na avtobusni postaji Črešnjice ob 7.00, pot nadaljujejo do Podgorja pod Čerinom (ok. 7.10 priključitev učencev), do Bezenškovega Bukovja (ok. 7.30 priključitev učencev), do Verpet pri mostu (ok. 7.50 priključitev), prihod v šolo ob 8.00.

Rakova Steza – začetek in zbor sredi vasi ob 7.20, pot nadaljujejo do Stražice in skozi naselje Frankolovo, kjer se ok. 7.40 lahko pridružijo ostali učenci.

Odhod domov:

  • v spremstvu staršev in učiteljev ob 13. 30, najkasneje do 14.15, greste po isti poti nazaj.

Šolski prevozi bodo tega dne vozili po ustaljenem voznem redu na vseh relacijah.

Učenci, ki greste v šolo peš, bodite primerno obuti in oblečeni. Poskrbeli bomo, da bodo tega dne vaše torbe lažje. Na poti vas bodo spremljali starši, posameznih učencev (prostovoljci), in učitelji.

Zakon o varnosti cestnega prometa, 91. člen: Otroci smejo samostojno sodelovati v cestnem prometu šele, ko se starši, posvojitelji, skrbniki oziroma rejniki prepričajo, da so otroci sposobni razumeti nevarnosti v prometu in da so seznanjeni s prometnimi razmerami na prometnih površinah, kjer se srečujejo s cestnim prometom. Starši tako sami presodite, ali gre vaš otrok lahko v spremstvu drugih staršev in učiteljev peš v šolo.

Za varnost naših otrok bodo tega dne skrbeli tudi gasilci PGD Frankolovo, za povečan cestni nadzor skozi naselje Frankolovo pa bomo prosili tudi Policijsko postajo Celje.

Vabljeni tudi ostali starši, ki imate tega dne čas. Bodimo vzor našim otrokom.

 

Frankolovo, 13. 9. 2018                                                                OŠ Antona Bezenška Frankolovo