Na OŠ Antona Bezenška Frankolovo smo tudi v letošnjem šolskem letu sodelovali v projektu Evropska vas. Tokrat smo podrobneje spoznavali Italijo. Kot je že v navadi, smo v večini razredov v aprilu izvedli tehniške dneve in v različnih delavnicah  so nastajali  zanimivi izdelki, plakati in kulinarične dobrote. Če vas zanima, kaj vse smo preučevali o Italiji, si lahko ogledate razstavo v pritličju šole.

Zaključek projekta Evropska vas je bil 9. maja na Krekovem trgu v Celju, kjer so sodelujoče osnovne in srednje šole ter vrtci predstavljali vsak svojo izbrano državo. Na naši stojnici so mimoidoče prijazno nagovarjali učenci 6. razreda: Laura, Anamarija, Denis, Žiga Š. in Danijela, devetošolka Eva pa je vse skrbno fotografirala.  Kasneje so se nam pridružili še vsi prvošolci in šestošolec Elijo, ki  so se predstavili na odru z imenitno pevsko točko. Pod vodstvom gospoda Iztoka Migliča so zapeli italijansko ljudsko L’inverno e passato in popevko Marina ter od zbrane množice prejeli bučen aplavz.

Vsem sodelujočim v projektu, še posebej učencem, ki so v Celju v muhastem deževnem vremenu na stojnici in odru suvereno ter dostojno zastopali našo šolo in državo Italijo, velja velika pohvala in zahvala.

   Mentorici:   Petra Jager Čakš in Lucija Bevc