Nuša in Eva - 6. mesto

Nuša Detiček in Eva Mlakar, članici TMK5E sta kot članici državne reprezentance zastopali Slovenijo na 33. Svetovnem prvenstvu v twirling športu svetovne twirling zveze W.B.T.F., ki je potekalo minuli teden v športni areni mesta Helsingborg na Švedskem. (World Baton Twirling Federation).

Sodelovali so najuspešnejši športniki iz 17 držav (Slovenija, Japonska, Združene države Amerike, Kanada, Avstralija, Francija, Italija, Španija, Nemčija, Nizozemska, Belgija, Švedska, Norveška, Irska, Anglija, Škotska in Švica). Spremljali so ju trenerka Nastja Keršič ter Evina mama Mojca Keblič ter Nušin oče Rajko Detiček.

Člani državne reprezentance na Švedskem: Nuša Detiček in Eva Mlakar (Twirling in mažoretni klub Pet elementov Slovenska Bistrica); Daša Harej, Maša Kovač in Živa Kovač (Twirling-mažoretno društvo Nova Gorica); Sara Pečkaj (Twirling klub Logaških mažoret Logatec).

Na Švedsko smo se odpravili v ponedeljek, 8.8., v torek pa opravili costume check in music test za udeležbo na tekmovanju. Nuša in Eva sta se udeležili zabave športnikov, ter pred tekmovanjem opravili tudi dva treninga.

Prvi dan tekmovanja (četrtek, 11.8.) je Eva po opravljenih obveznih elementih, ki predstavljajo 25 % ocene, zasedla 15. mesto in si pridobila odlično štartno številko za kvalifikacijski nastop v kategoriji freestyle junior women. V skupnem nastopu z Nušo sta si v kvalifikacijah priplesali nastop v finalih v konkurenci 14 parov. Uvrstili sta med šest najboljših parov na svetu.

Evi je naslednji dan uspel nastop v kvalifikacijah in jo z doseženim 17. mestom uvrstil v polfinale svetovnega prvenstva v njeni kategoriji.

Po odplesanemu polfinalnemu delu v soboto je obdržala svojo uvrstitev in dosegla končno 17. mesto od skupno 41 tekmovalk.

Nedelja, zadnji in hkrati finalni dan prvenstva za vse kategorije, je za Nušo in Evo prinesla končno 6. mesto v kategoriji junior pair.

V klubu smo zelo ponosni na dosežene rezultate. Po lanskih dosežkih na svetovnem pokalu ter letošnjih rezultatih na evropskem pokalu sta dekleti presegli vse zadane cilje tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu. Čestitke dekletoma!

Hvala vsem za podporo na naši poti.

Iz Švedske se vračamo motivirani za delo naprej!

Članice se bodo v prihajajočem tednu udeležile twirling seminarja na Češkem, v mesecu septembru pa začenjamo z novo sezono.

NK

Foto: arhiv TMK5E