2-TMK5E - Maša Trobiš, Eva Mlakar in Nuša DetičekNuša Detiček, Eva Mlakar in Maša Trobiš članice Twirling in mažoretnega kluba Pet elementov (TMK5E) so se iz Francije vrnile z odličnimi rezultati.

Udeležile so se evropskega pokala v twirling športu pod organizacijo svetovne twirling zveze W.B.T.F., kjer je sodelovalo 14 držav. Skupno preko 600 športnikov in športnic iz celotne Evrope. Slovenijo je zastopalo 16 članov reprezentance iz Cerknice, Nove Gorice, Logatca in Slovenske Bistrice.

V kategoriji solo B junior sta Nuša Detiček in Maša Trobiš po uvrstiti v polfinale dosegli, Nuša 12. mesto in Maša 14. mesto od 32 tekmovalk.

V solo A junior je Eva Mlakar s finalnim nastopom osvojila 2. mesto v konkurenci 24 tekmovalk in s tem okoli vrata dobila srebrno medaljo. Zastavljen cilj je bil presežen.

Nuša, ki je tekmovala tudi s freestyle programom, se je po odplesanih kvalifikacijah uvrstila v polfinale ter zasedla odlično 18. mesto v kategoriji freestyle junior woman od skupno 38 tekmovalk.

Eva je v skupinskem nastopu s članicami Twirling-mažoretnega društva Nova Gorica osvojila bron v kategoriji team senior, kjer je nadomestila mesto v skupini zaradi poškodbe članice.
Slovenska reprezentanca je osvojila skupno 9 odličij. 2 zlati, 4 srebrne in 3 bronaste medalje.

V klubu se po udeležbi na evropskem pokalu v mesecu juliju pripravljamo na svetovne prvenstvo v twirling športu W.B.T.F., ki bo potekalo v začetku meseca avgusta na Švedskem.
NK
(Foto: arhiv kluba)