prvaV soboto, 15. 8. 2015, sta se Eva Mlakar iz Frankolovega in Nuša Detiček iz Slovenske bistrice v spremstvu trenerke Nastje Keršič vrnili iz Kanade, kjer so se udeležile Svetovnega pokala v twirlingu. S seboj sta prinesli zlato medaljo.

Nuša in Eva trenirata twirling v Twirling in mažoretnem klubu Pet elementov iz Slovenske Bistrice, pod okriljem trenerke Nastje Keršič.

Kot vsako leto, je tudi letos potekalo državno prvenstvo, ki ga organizira Mažoterna in twirling zveza Slovenije. Državno prvenstvo je potekalo v Mariboru meseca aprila.

Na podlagi rezultatov, ki so jih tekmovalci dosegli, so se nekateri uvrstili tudi na Evropsko prvenstvo, ki je bilo julija v Mariboru, kot tudi na Svetovni pokal WBTF (World Baton Twirling Federation)- InternationalCup, ki je letošnje leto potekal od 5. do 9. 8. 2015 v Kanadi – v Abbotsfordu. Svetovnega pokala se je udeležilo 12 tekmovalcev iz Slovenije, v spremstvu trenerjev in vodstva Mažoretne in twirling zveze Slovenije. Tekmovali so v solu, solo dve palici in artistictwirl kategorijah. Na tekmovanju je sodelovalo 14 držav.

Eva Mlakar je bila v kategoriji solo A junior peta od skupno 22 tekmovalcev.

Nuša Detiček je bila v kategoriji solo B junior osma od skupno 29 tekmovalcev.

Eva in Nuša sta v kategoriji artistic par B junior osvojili zlato medaljo od skupaj štirinajstih parov.

Zaradi teh izjemnih dosežkov, so jim starši, prijatelji in znanci pripravili presenečenje – sprejem, ki je bil v soboto, 15. 8. 2015, na parkirišču pri Intersparu v Slovenski Bistrici – kamor so pripotovale po naporni poti in kjer naj bi jih starši čakali. Zbralo se je cca. 80 ljudi. Ob njihovem prihodu se je zaslišal glas harmonike. Sledile so številne čestitke in zahvale, ki so se zaključile z zdravico. Druženje se je nadaljevalo ob prijetni glasbi, kramljanju ter okušanju dobrot, ki so jih pripravili njihovi domači.

Eva Mlakar pa se je udeležila tudi Evropskega prvenstva v twirlingu – Eurotwirl 2015 (European championship), ki je letos potekalo od 6.do 12.julija v Mariboru. Tekmovala je v kategoriji freestyle junior v konkurenci 47 tekmovalk. Uvrstila se je v polfinale na odlično 13.mesto, vendar tekmovanja žal zaradi bolezni ni mogla nadaljevati.

Da bi uspeli, moramo biti pripravljeni zgrabiti priložnost, ki se pojavi. Zapomniti si moramo, da se štiri stvari nikoli ne vrnejo: izgovorjena beseda, izstreljena puščica, življenje, ki je minilo in zamujena priložnost. Nastja, Eva in Nuša! Dokazale ste, da vam je uspelo zgrabiti priložnost ob pravem času.tretja