DSC_0004

Na OŠ Antona Bezenška Frankolovo smo tudi v letošnjem šolskem letu sodelovali v projektu Evropska vas. Tokrat smo podrobneje spoznavali Švedsko. Kot je že v navadi, smo v večini razredov v aprilu izvedli tehniške dneve in v različnih delavnicah so nastajali zanimivi izdelki, plakati in kulinarične dobrote. Nekaj teh si lahko ogledate na razstavi v pritličju šole.

Zaključek projekta Evropska vas je bil 8. maja na Krekovem trgu v Celju, kjer so sodelujoče osnovne in srednje šole ter vrtci predstavljali vsak svojo izbrano državo. Na naši stojnici so mimoidoče prijazno nagovarjali štirje učenci 6. razreda. Pri tem jim je »nagajivo« pomagala sedmošolka Pia kot Pika Nogavička, njena sošolka Eva pa je bila zadolžena za fotografiranje. Kasneje sta se pridružili preostalim sošolkam, ki so s plesno točko ob skladbi Mamma Mia predstavile Švedsko.

Vsem sodelujočim v projektu, še posebej učencem, ki so v Celju na stojnici in odru suvereno ter dostojno zastopali našo šolo in državo Švedsko, velja velika pohvala in zahvala.

Mentorici: Petra Jager Čakš in Lucija Bevc

DSC_0103