Tretji petek v novembru že tradicionalno obeležujemo dan, ko v ospredje za zajtrk postavimo tradicionalne slovenske dobrote: domač kruh, puhasto maslo, sladek med, toplo in okusno mleko ter slastno jabolko. Tudi letos smo na naši šoli za vse učence in delavce šole pripravili zajtrk v jedilnici šole. Ob prihodu v jedilnico je učence in zaposlene pozdravil Slakov Čebelar in tematska razstava, z miz pa se je vil omamen vonj po domačih dobrotah. Učenci prvih treh razredov so po zajtrku nadaljevali z izvedbo naravoslovnega dne, v sklopu katerega so se srečali s čebelarjem, pekli medenjake, oblikovali miselne vzorce in se veliko novega naučili o živalih, ki dajejo mleko, vrstah jabolk, pridelavi masla in peki kruha. Seveda niso manjkali niti likovni izdelki: drugošolci so slikali čebelnjak, tretješolci pa stare kanglice za mleko. »Tradicionalni« dan pa smo sklenili še z eno tradicionalno slovensko jedjo – prekmursko joto.  

Sara Mernik