DSC_0395

V sredo, 22 maja, smo imeli kulturno-naravoslovni dan. Ob osmih zjutraj smo se odpeljali z dvonadstropnim avtobusom v Ljubljano. Tam smo si najprej ogledali gledališko predstavo Boksarsko srce, kjer smo se veliko presmejali.

 

 

Nastopala sta dva igralca. Igra je govorila o fantu, ki je moral kazensko prebarvati  sobo upokojencu. Tako fant naleti na starega gospoda, ki je bil včasih boksar. Ta ga nauči, da se ne da vse rešiti s pretepom. Predstava mi je bila zelo všeč, saj je primerna tako za današnji čas kot za mladostnike.

Kaja Skaza 7. r

Po končani predstavi smo se malo sprehodili po ljubljanskih ulicah.

Najverjetneje bo vsakemu od izmed nas v spominu ostalo srečanje s predsednikom države,gospodom Borutom Pahorjem.Z njim smo se srečali povsem nepričakovano. Ob čakanju na avtobus smo na nasprotni strani ulice zagledali predsednika. Veselo smo mu mahali ter ga pozdravljali. On pa nam ni le pomahal, temveč je prišel do nas. Zelo smo bili počaščeni, ko nas je po kratkem pogovoru povabil na ogled Predsedniške palače. Ker je bila blizu, smo se odločili, da gremo do nje kar peš. Vznemirjeni smo sledili gospodu predsedniku.

Že ob vstopu so nam zažarele oči. Palača je bila prečudovita. Najprej smo se ustavili v Veliki dvorani, kjer predsednik gosti najimenitnejše goste. Bili smo navdušeni! Ko je gospod predsednik to videl, se je odločil, da nam pokaže še svoje delovne prostore. Tega pa ne vidi vsak! Ne le da nam jih je pokazal, predstavil nam je tudi svoje osebje in seveda tudi zlato ribico Princesko, s katero si deli svojo pisarno. Ta mi je tudi ostala najbolj v spominu. Na koncu nas je pospremil do izhoda. Naši devetošolci so ga ob koncu obiska povabili na svojo valeto. Obljubil je, da bo prišel, če mu bo le dopuščal njegov urnik. Zaželeli smo si vse najlepše in odšli. Med vožnjo do živalskega vrta kar nismo mogli verjeti, kakšno veliko presenečenje nas je doletelo.

Tjaša Štante, 9. r

Sledil je ogled živalskega vrta.

V živalskem vrtu mi je bila najbolj všeč delavnica, kjer smo morali ugibati s tipanjem, kaj ima skrbnik živali v rokah. Potem je razprl roke in prikazal se je ,na naše presenečenje, ogromen kosmat pajek. Čisto na koncu sem zbrala toliko poguma, da sem ga prijela v roke. Nato je prinesel še kačo, ki se je prav tako bojim. Pobožala sem jo in si jo dala okoli vratu.

Eva Čretnik, 7. r

Nato smo lahko sami odšli na ogled živalskega vrta. Videli smo različne živali, ki jih ne moreš videti vsak dan slona, žirafe, zebre, medvede, opice, lame …
Ker nas je že preganjal čas, smo se vrnili na avtobus in se odpeljali proti domu.

Na tem kulturno naravoslovnem dnevu mi je bilo všeč prav vse, še posebej božanje činčile in ogled gledališke predstave.

Sara Pšeničnik, 8. razred

Povezava do facebook strani predsednika države (s fotografijami obiska OŠ Frankolovo)

DSC_0426 DSC_0346 DSC_0347 DSC_0373 DSC_0379 DSC_0418 DSC_0446 DSC_0455 DSC_0468 DSC_0501 DSC_0506 DSC_0520 DSC_0562 DSC_0575

Povezava do fotoreportaže obiska pri predsedniku države Boruta Pahorja