DSC_0608

V letošnjem šolskem letu smo na naši šoli pri izvajanju projekta Evropska vas za izziv izbrali sosednjo državo AVSTRIJO. Majhna, v osrčju Evrope, vendar z bogato preteklostjo in mnogimi junaki, ki so in še krojijo zgodovino. Na delavnicah, ki so se izvajale v okviru tehniškega dne, 10. aprila, so nastali mnogi zanimivi izdelki, plakati in kulinarične dobrote. Če vas zanima, kaj vse smo preučevali o Avstriji, se sprehodite po »Avstrijski aveniji«, kot smo poimenovali razstavo na to temo. Nahaja se v veznem hodniku v pritličju naše šole in bo na ogled ves mesec.

Vrhunec projekta je bil 9. maja na Krekovem trgu v Celju, kjer so sodelujoče osnovne in srednje šole ter vrtci predstavljali vsak svojo izbrano državo. Dogodka se je udeležilo šest  predstavnikov 8. in 9. razreda naše šole ter mentorici ga. Petra Jager Čakš in ga. Lucija Bevc. Naša stojnica je bila zelo opazna že od daleč, kajti odeli smo jo v belo in rdečo barvo, kot se za Avstrijo spodobi. S svojo točko na odru so sodelovali še učenci 5. razreda pod mentorstvom razrednika g. Marjana Čretnika. Zapeli so Mozartovo uspavanko in to celo nekaj kitic v nemškem jeziku. S to suvereno in dostojno predstavitvijo smo zaključili letošnje aktivnosti v projektu Evropska vas, hkrati pa že snujemo ideje za naslednje šolsko leto.

Vsem sodelujočim v projektu, še posebej učencem, ki so v Celju suvereno in dostojno zastopali OŠ Frankolovo in Avstrijo, tako na stojnici kot na odru, velja velika pohvala.

Mentorici: Petra Jager Čakš in Lucija Bevc

 

DSC_0613  DSC_0624  DSC_0709    EVROPSKA_VAS_2013_022  EVROPSKA_VAS_2013_026