DSC_0254

V sredo, 3. aprila 2013 je v telovadnici OŠ Frankolovo potekalo šolsko tekmovanje v namiznem tenisu s pričetkom ob 14. uri. Vodila sta ga mentor nam. teniškega krožka g. Marjan Čretnik in ga. Špela Oprčkal.

Na tekmovanje se je prijavilo 14 učencev  od 5. do 9. razreda. Po uvodnem razgovoru o načinu tekmovanja so se tekmovalci z žrebom razvrstili v dve skupini: skupino A in B.

V skupini je vsak igral z vsakim na dva dobljena seta. Prva dva tekmovalca iz vsake skupine sta se avtomatsko uvrstila v finale. Iz skupine A je to uspelo Filipu Ramšaku in Matevžu Birku, v skupini B pa sta bila najboljša Nejc Marzidovšek in Uroš Sodin. Škoda je bila le ta, da so nekateri učenci (Blaž Javornik, Luka Jošt in Žan Kračun ) predčasno samovoljno zapustili tekmovanje in s tem povzročili nekaj zmede med samim tekmovanjem.

Vsi tekmovalci, ki so zdržali do konca turnirja, so pokazali velik napredek v igri sami. Srčno so se borili med seboj po najboljših močeh. Posebno napeto je bilo v finalu, kjer so odločale malenkosti, pa tudi športna sreča. Res je šlo na tesno. Na koncu je slavil zmago Nejc Marzidovšek iz 5. razreda. Drugi je bil njegov sošolec Uroš Sodin, tretji pa devetošolec Filip Ramšak.

Vsem tekmovalcem iskrene čestitke !

Mentor nam.tenisa:

Marjan Čretnik

DSC_0265  DSC_0268  DSC_0270  DSC_0274  DSC_0275